Bli student – få mängder med rabatter!

Många av oss har någon gång i livet varit student på ett eller annat sätt. Antingen som studerande på gymnasiet eller på högskola eller universitet. Som student fick man ofta anpassa sig till att leva med en mindre inkomst trots att man hade en hel del utgifter. Som student erbjuds man ofta en hel del rabatter och erbjudanden just för att de ekonomiska förutsättningarna för att konsumera företags olika produkter och tjänster i regel inte är de bästa när man är studerande.

På många högskolor och universitet erbjuds idag mängder med olika distansutbildningar inom olika ämnen. En fördel med dessa distansutbildningar och kurser är att de ofta kan erbjudas på halvfart eller liknande vilket gör att de är väl anpassade för att läsas av någon som t.ex. redan har ett arbete. Är man antagen till en distansutbildning har man i regel samma fördelar som andra studerande i form av rabatter och liknande, man kan t.ex. få CSN's studentkort eller studenkortet som erbjuds från Mecenat. Dessa kort berättigar dig ofta till mängder med olika rabatter vilket innebär att du kan spara en hel del pengar på dina inköp.

För att komma fram till ett lämpligt räknexempel på vad man skulle kunna spara på ett år som student så har jag tagit fram följande som köps under ett år.

1 st bärbar dator från Apple (Macbook Air, normalpris 8 995 kr)
Smink och skönhetsprodukter från Beauty Planet (till en ordinarie kostnad av 2 000 kr)
1 st tennisrack Babolat Pure Drive GT från Sportamore (ordinarie pris 1 545 kr)
Bredband 200 Mbit från ComHem (ordinarie pris 499 kr/månad)

Så – hur mycket sparar man då?

På Apple Store så erbjuds man 10% rabatt på allt man köper som student, till detta så har de även tillfälliga erbjudande som t.ex. innebär att man får presentkort på App Store (där man köper applikationer till t.ex. iPhone eller iPad). Detta innebär att datorn för 8 995 kr nu istället kostar dig 8 095 kr, tittar man t.ex. på det erbjudande som råder just nu (4 augusti 2013) så får man vid köp av en ny Macbook Air ett presentkort på 700 kr att använda på App Store. Summa besparing (presentkortet inräknat): 1 600 kr.

Beauty Planet erbjuds man 10% rabatt på allt man handlar som student. Detta innebär en besparing med vårt exempel på 200 kr.

Sportamore erbjuder alla som är studenter en rabatt på hela 15% på hela deras sortiment (gäller dock ej redan prisnedsatta varor). I vårt exempel där vi köper ett tennisrack för 1 545kr innebär det en rabatt på 232 kr.

Har man bredband från ComHem så kan man spara en hel del som student. Om man väljer deras snabbaste bredband på 200 Mbit så betalar man som student endast 250 kr/mån vilket innebär en besparing på årsbasis på hela 2 988 kr.

I tillägg till besparingarna ovan så erbjuds i regel studentrabatter på de flesta matställen, frisörer, kollektivtrafik m.m. så pluggar man så finns det massor med pengar att spara!

Summa besparing: 5 020 kr/år.

1 tanke på “Bli student – få mängder med rabatter!”

Lämna en kommentar